AIRCON SERVICE

Service og vedligeholdelse af airconditionanlæg

Hvis du vil undgå, at dit airconditionanlæg stopper med at virke, så skal du huske at give airconditionanlægget løbende service og vedligeholdelse.

Over tid kan airconditionanlægget nemlig tabe sit kølemiddel, hvis ikke der bliver lavet service minimum hvert andet år. Det kan godt betale sig at få lavet service løbende på din aircondition, så du ikke ender ud i en dyr udskiftning af anlægget, når det stopper med at virke.

Lad os servicere din aircondition

Du bør ikke gå på kompromis med indeklimaet i din bil. Med et sundt airconditionanlæg undgår du duggede ruder om vinteren eller en glohed bil på en varm sommerdag.

Derfor bør du få dit airconditionanlæg renset og serviceret regelmæssigt. Når du skal have aircondition service hos First Stop Maribo, sørger vi for at teste dit anlæg, så det kan stå imod det danske vejr.

Som udgangspunkt vil et almindeligt airconditionanlæg indeholder omkring 300-700 gram kølemiddel. På et år taber anlægget dog op til 10% af kølemiddel, hvorfor det er essentielt at få lavet aircondition service mindst hver andet år, så anlægget ikke løber tør.

Hvis et airconditionanlæg løber tør for kølemiddel, kan du risikere, at filtre, pakninger, kompressor og andre dele går i stykker. Når vi gennemgår din aircondition, tømmer vi anlægget for køleæske, tjekker for utætheder og påfylder den korrekt mængde igen, så du igen får optimal køling i bilen. Olie tilføres med kølervæsken, hvilket hjælper med ekstra smøring af pakninger og sikrer dermed tætning af pakningerne.

Oplever du, at din aircondition ikke fungerer korrekt, så bør du få lavet service på den hurtigst muligt.

Hvordan foregår et aircondition‑tjek?

Skal du have udført aircondition service hos First Stop i Maribo, så gennemgår vi en række elementer, som sikrer, at din aircondition virker optimalt igen:

  1. Test og kontrol af anlægget for utætheder
  2. Kontrol af rør, tilslutninger, samlinger, fastgørelse, kompressor, multirem og blæser
  3. Anlægget tømmes og tørres
  4. Der foretages en vakuumtest
  5. Påfyldning af nyt kølemiddel
  6. Sporemiddel og kompressorolie
  7. Anlæggets køleevne testes før og efter aircondition service

Pris: 500 kr. inkl. 100 g. kølemiddel (R134A)
1 kr. pr. ekstra gram. (R134A)

Hvis din bil skal køre på den nye type R1234YF, så kan vi også klare det.

Rensning af bilens luftkanaler

Som en ekstra service kan vi også hjælpe med at rense luftkanaler i bilens klimaanlæg og aircondition. Det er en god idé at få renset bilens aircondition en gang imellem, da der kan ophobe sig bakterier i luftkanalerne.

Har du f.eks. astma og oplever at få symptomer eller reaktioner, når du kører i din bil, kan det måske skyldes beskidte luftkanaler i bilens klimaanlæg eller aircondition.

Du kan også selv rense luftkanalerne med en særlig airconditionrens i form af en spray, som du sætter til at tømme sig i bilen, når anlægget og blæser er tændt. Vi sælger airconditionrens hos First Stop Maribo og er klar til at vejlede dig, hvis du vil give dig i kast med det selv.

Skal vi servicere dit airconditionanlæg?

Kontakt os allerede i dag.

Serviceeftersyn og autoservice

Når du får lavet serviceeftersyn og autoservice hos First Stop Maribo Dækcenter, så er du godt klædt på til at køre sikkert på vejene året rundt.

Dækhotel

På vores dækhotel opbevarer vi dine dæk, når det ikke er sæson. Opbevaring i optimale forhold forlænger holdbarheden på dækkene.

Alufælge

Hos First Stop Maribo er vi specialister i alufælge og vi har et stort udvalg i høj kvalitet fra førende internationale mærker.

Vi forhandler alle de førende dækmærker