HELÅRSDÆK

Overvejer du helårsdæk?

 

Vil du slippe for besværet med at have to sæt dæk og dækskifte hvert halve år, så er helårsdæk et oplagt alternativ.

Men det er vigtigt at være opmærksom på dine kørselsbehov, når du overvejer helårsdæk. Hvis du kører aktivt året rundt, særligt om vinteren, vil vi til hver en tid anbefale, at du kører med sommer- og vinterdæk afhængigt af årstiderne.
Bruger du til gengæld din bil sparsomt, f.eks. mest til bykørsel, og lader du hellere bilen stå, når frosten og sneen rammer Danmark, så kan du med fordel overveje helårsdæk. Helårsdæk er nemlig oplagt til dig, der ikke har behov for at køre i ekstreme vejrsituationer, som stiller store krav til dækkenes køreegenskaber.

I vinterhalvåret er helårsdæk okay at køre med så længe vejene er ryddet og saltet godt, men står ikke så godt fast, når der er sne og is på vejene.

Fordele ved helårsdæk

  • Du skal kun investere i et sæt fælge
  • Du skal ikke skifte dæk to gange om året
  • Du skal ikke opbevare det sæt dæk, du ikke bruger
  • Du står bedre fast i vinterføre end med sommerdæk

Ulemper ved helårsdæk

  • Helårsdæk er ikke optimale på sne og på isglatte veje
  • Sommerdæk er bedre at styre på tør vej
  • Der er kun et begrænset udvalg af helårsdæk
  • Det er ikke lovligt i alle lande at køre med helårsdæk om vinteren

Hvor ofte skal helårsdæk skiftes?

Det afhænger meget af mærket og kvaliteten på helårsdækket, når de kommer til dækkets holdbarhed. Som udgangspunkt kan mange helårsdæk køre op til 35.000 km, før du skal skifte dem. Men både kørselsforhold, vejr og vej har betydning for, hvor længe et helårsdæk holder.

Vi anbefaler, at du holder øje med dækmønstret på dine helårsdæk. Dækmønstret skal minimum være 1,6 mm, men det er bedst at skifte dem før. Normalt anbefaler vi, at du allerede udskifter dækket ved 3 mm.

Vil du høre mere om helårsdæk?

Kontakt os, så kigger vi gerne på mulighederne og finder den bedste løsning til dig.

Serviceeftersyn og autoservice

Når du får lavet serviceeftersyn og autoservice hos First Stop Maribo Dækcenter, så er du godt klædt på til at køre sikkert på vejene året rundt.

Dækhotel

På vores dækhotel opbevarer vi dine dæk, når det ikke er sæson. Opbevaring i optimale forhold forlænger holdbarheden på dækkene.

Alufælge

Hos First Stop Maribo er vi specialister i alufælge og vi har et stort udvalg i høj kvalitet fra førende internationale mærker.

Vi forhandler alle de førende dækmærker