Husk at udskifte tandremmen

Tandremmen i bilen udsættes for konstant slid og bør derfor udskiftes jævnfør bilens manual.

Bilens tandrem er på mange måder en utroligt vigtig komponent i alle biler. Helt konkret er tandremmen en gummielastik med ’tænder’ på elastikkens inderside. Dens formål er at synkronisere forholdet mellem knastakslen og krumtapakslen, så de kører i samme tempo. Hvis de ikke gør det, kan bilens ventiler og stempler støder sammen og ødelægger motoren.

At få skiftet tandremmen i tide er et mere attraktivt alternativ til en stor, dyr reparation.

Hvornår skal tandremmen skiftes?

Hver producent har en anbefaling til, hvornår du bør få skiftet bilens tandrem. Det kan nemlig variere fra bil til bil, men informationen finder du ofte i bilens manual.

Skulle du ikke kunne finde informationen, er du altid velkommen til at kontakte os.

Et generelt bud på, hvornår tandremmen bør skiftes, er omkring hvert 5. år eller når bilen har tilbagelagt 120.000 km.

Udskift af vandpumpen

Vi anbefaler, at du får skiftet vandpumpen i samme omgang, at tandremmen skal skiftes. Det er mere praktisk for pengepungen, da det er en tidskrævende og kostelig proces at skille noget af motoren ad for at komme ind til tandrem og vandpumpe.

Derfor ville det være ærgerligt, hvis vandpumpen gik i stykker kort tid efter, at tandremmen er skiftet.

Skal tandremmen skiftes?

Kontakt os allerede i dag.

Serviceeftersyn og autoservice

Når du får lavet serviceeftersyn og autoservice hos First Stop Maribo Dækcenter, så er du godt klædt på til at køre sikkert på vejene året rundt.

Dækhotel

På vores dækhotel opbevarer vi dine dæk, når det ikke er sæson. Opbevaring i optimale forhold forlænger holdbarheden på dækkene.

Alufælge

Hos First Stop Maribo er vi specialister i alufælge og vi har et stort udvalg i høj kvalitet fra førende internationale mærker.

Vi forhandler alle de førende dækmærker